Sådan skaber du hygge på din altan

Vindspil på altan
Sådan skaber du hygge på din altan
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Har du en altan, så er der typisk begrænset plads at gøre godt med. Til gengæld betyder det ikke, at du ikke kan indrette en hyggelig lille oase, hvor du kan sidde og slappe af, når du skal ned i gear eller bare nyde det gode vejr. Herunder følger en række gode råd til dig, der vil indrette en hyggelig altan med en afslappende atmosfære.

Hvad er formålet med din altan?

Det første, du skal gøre, før du går i gang med at indrette din altan, er at beslutte dig for, hvad formålet med altanen er. Skal den bruges til at spise morgenmad, læse en god bog eller måske til at drikke et glas vin om aftenen? Når du har fundet ud af, hvad du primært skal du bruge din altan til, kan du begynde planlægningen.

En af de bedste måder at udnytte den sparsomme plads på din altid er ved at vælge møbler, der på én og samme tid er pladsbesparende og multifunktionelle. Du kan eksempelvis overveje at investere i et smart og praktisk altansæt, som indeholder to foldbare stole og et bord, som du også kan klappe sammen.

Skab en hyggelig atmosfære på altanen

Uanset, hvad du skal bruge din altan til, så er det vigtigt, at du overvejer, hvordan du skaber en hyggelig atmosfære, som er behagelig at opholde sig i. Hvis du har plads til en sofa, så kan det gøre underværker for din altan. Det bør naturligvis være en udendørsmodel, som ikke tager skade af lidt regn.

Hvis du ikke har plads til en sofa på altanen, så kan et par bløde puder, tæpper og plaider også gøre underværker. Her kan du slå dig ned i og nyde solen eller den friske luft, samtidig med at du sidder behageligt. Du kan også overveje at tilføje nogle planter, som skaber liv og bidrager med en smule farve til altanen.

Belysning og dekorative elementer

Herudover bør du også overveje, hvilken belysning der skal være på altanen, så du kan nyde den, uanset om det er lyst eller mørkt. Du kan eksempelvis hænge et par lyskæder op, hvis du vil have mulighed for dæmpet belysning, når mørket falder på. Alternativt kan du investere i et par lanterner, som du kan tænde, når der er behov for det.

Du bør også overveje andre dekorative elementer, som samtidig skaber hygge, stemning og atmosfære. Det kan eksempelvis være oplagt at købe et vindspil, som både bidrager med et dekorativt touch, men som også skaber stemning, fordi den klinger blidt, når der er en smule vind. Se de bedste vindspil her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!